Φαρμακείο Ιωακείμ Φωτιάδη

Ιστορικό


Το κτήριο το οποίο στεγάζει το Φαρμακείο, ενοικιάστηκε την 1η Νοεμβρίου του 1995 και χρειάστηκαν 4 μήνες καθημερινής δουλειάς για το στήσιμό του έτσι ώστε να είναι έτοιμο να προσφέρει ποιοτικές φαρμακευτικές υπηρεσίες με υψηλή αισθητική, ασφάλεια και οργάνωση. Στο κοινό άνοιξε την 26η Φεβρουαρίου 1996 με 1η επισκέπτρια την Κα Βελέντζα Στυλλιανή.

Από τότε έως σήμερα έχει καταγράψει αρκετές πρωτιές σε ένα πανέμορφο αλλά μικρό νησί σαν την Σίφνο όπου και δραστηριοποιήθηκε.

Ήταν το πρώτο Φαρμακείο που τόλμησε να ανοίξει σε μία μικρή αγορά όπως αυτή της Σίφνου, ενώ υπήρχε και άλλο σε λειτουργία Φαρμακείο και σε μία χρονική στιγμή που η τουριστική περίοδος δεν ήταν τόσο αναπτυγμένη όπως σήμερα. Έως τότε η Σίφνος είχε ένα ή κανένα φαρμακείο. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να παρασχεθούν στο κοινό της Σίφνου καλύτερες φαρμακευτικές υπηρεσίες.


Ήταν το πρώτο φαρμακείο που επένδυσε στην αισθητική του φαρμακείου σεβόμενο τους επισκέπτες του. Κάθε χρόνο προχωράμε σε μικρές ή εκτεταμένες ανακαινίσεις έτσι ώστε να βελτιώσουμε την οργάνωση και λειτουργικότητα του χώρου. Δημιουργήσαμε ειδικευμένα τμήματα διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών. Το τμήμα των καλλυντικών με ειδικευμένη αισθητικό, το τμήμα με τα βρεφικά-παιδικά, το τμήμα Στοματικής Υγιεινής, των Οπτικών, των Συμπληρωμάτων διατροφής, της περιποίησης ποδιών, των φαρμάκων, των κτηνιατρικών κλπ είναι έτσι διαμορφωμένα έτσι ο επισκέπτης να βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει, σε ένα κομψό και ευχάριστο χώρο που ξεχωρίζει από τους άλλους, συνήθως ψυχρούς, χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.

Ήταν το πρώτο φαρμακείο που επένδυσε στην τεχνολογία, και την μηχανοργάνωση φτάνοντας να έχει σήμερα 4 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από ένα κεντρικό IBM server με σύγχρονο ‘’WINτικό’’ φαρμακευτικό λογισμικό. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα αποθέματα των φαρμάκων και παραφαρμάκων ελέγχονται και αυξομειώνονται αυτόματα ανάλογα με την ζήτηση, ότι οι ημερομηνίες λήξεως χιλιάδων κωδικών ελέγχονται αυτόματα ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να δοθεί κάποιο προϊόν που είναι ληξιπρόθεσμο, ότι οι πελάτες μας εξυπηρετούνται γρήγορα χωρίς καθυστερήσεις. Ότι μειώνεται η γραφειοκρατική δουλειά και επικεντρωνόμαστε στην εξυπηρέτηση του επισκέπτη. Ότι φάρμακα όπως τα εμβόλια που απευθύνονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους πληθυσμούς όπως τα παιδιά διατηρούνται σε ειδικό ψυγείο εμβολίων εξασφαλίζοντας και την αποτελεσματικότητά τους, που δεν εξασφαλίζεται σε κοινά ψυγεία.

Με λίγα λόγια χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να πετύχουμε ΕΠΑΡΚΕΙΑ και ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ με ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σήμερα, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στον τομέα της τεχνολογίας, προσφέρουμε στους πελάτες μας την δυνατότητα να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την υγεία τους, το ασφαλιστικό ταμείο τους, τις παροχές και προσφορές του φαρμακείου μας αλλά και την δυνατότητα επικοινωνίας με το φαρμακείο μας μέσω ιστοσελίδας.

Ήταν το φαρμακείο που πρώτο δημιούργησε και πρόσφερε μόνιμες θέσεις εργασίας, σε νέα παιδιά της Σίφνου, όπου είτε δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για να κρατήσουν τους νέους στο τόπο καταγωγής τους, είτε είναι δουλειές εποχιακές. Έως τότε τα φαρμακεία λειτουργούσαν μόνο με τους ιδιοκτήτες Φαρμακοποιούς. Σήμερα απασχολεί όλο το χρόνο 3 υπαλλήλους: Την Ατσόνιου Αικατερίνη σαν Βοηθό Φαρμακοποιού, την Αρμελινιού Ευτέρπη σαν Υπάλληλο Φαρμακείου, η οποία έχει τελειώσει και Βοηθός Μικροβιολόγου και την Γεωργούλη Φραγκουλιάννα σαν Υπάλληλο Φαρμακείου.

Ήταν το Φαρμακείο που πρώτο λειτούργησε σαν εκπαιδευτική σχολή. Έτσι η Αικατερίνη Ατσόνιου μετά από 3 χρόνια εκπαίδευσης τελείωσε Βοηθός Φαρμακοποιού χωρίς να χρειαστεί να χάσει την αμοιβή της σαν εργαζόμενη στο Φαρμακείο, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσει στην Αθήνα και χωρίς να χρειαστεί να πληρώνει δίδακτρα όπως θα γίνονταν αν επισκεπτόταν μία σχολή βοηθών εκτός Σίφνου.

Σήμερα παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να προσφέρουμε στους μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες της Σίφνου ένα Φαρμακείο που υπερτερεί αισθητικά και οργανωτικά έτσι ώστε να καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους σε προϊόντα, εξυπηρέτηση και ενημέρωση.